neděle 3. září 2017

RADY DO ZAHRADY ZÁŘÍ

CO MŮŽETE UDĚLAT PRO SVOJI ZAHRADU:

Je ideální doba na střih stálezelených plotů
Zatížená místa trávníků,která jsou třeba udusaná,,nebo lysá můžete opět zkrášlit dosetím semen trávníků.Použijte podzimní hnojivo.
Teď vysazujte trvalky a stálezelené dřeviny,ty opadavé mají ještě pár týdnů čas.Nevhodně umístěné keře můžete přesunout na jiné místo.
Je ideální čas na zmlazování,dělení a trvalek.
Myslete na příští jaro,vysazujte cibuloviny,okrasné česneky,tulipány.
Na zahradě dozrává řada plodů.Učte děti,že ty které neznají nesmí ochutnávat.
Je doba pro poslední přihnojení rajčat.Otrhejte i spodní listy jako prevenci před plísněmi.
Odstraňujte pravidelně poškozené nebo napadené listy trvalek,z jezírka by jste měli pravidelně lovit spadané listí,nebo přes něj dát síť.

OSAĎTE SI NOVĚ TRUHLÍKY A NÁDOBY.
Kombinujte rostliny zajímavé listem,květem,společně s trávami .Na okraj použijte převislé rostliny a podle období můžete použít jako dekoraci ,jablka,dýni,různé zápichy. Opatřete je zimní ochranou ,postavte na chráněné místo a nenechte vyschnout.Pokud do spodního patra vysadíte i jarní cibuloviny,nemusíte do jara nic řešit.

2 komentáře:

  1. Míšo, moc díky za rady. Mnohé určitě použiji. To jako vážně mám do truhlíku zasadit cibuloviny? To mě nikdy nenapadlo,ale určitě vyzkouším. Měj se moc krásně. Inka

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Inko,ano jde :-),jen pozor na přemokření.Děkuji za komentář a přeji šťastný start do nového školního roku.M.

    OdpovědětVymazat

Předem si dovoluji poděkovat za Váš komentář.Nevkládejte sem prosím dotazy.V tom případě klidně použijte kontaktní formulář.Funguje to ☺.